ІА Глобальні віки (ТЕМИ ДНЯ)


ЖУРНАЛІСТИ «ПРАВОкації» ПРИЗУПИНИЛИ ПРИВІЛЕЇ ДЛЯ VIP-МАШИН

Завдяки журналістам викривальної програми «ПРАВОкація» «VIP»-машини у Львові втратили один з привілеїв. Їх водії, принаймні тимчасово, не паркуватимуться у недозволених місцях центральної частини міста.
У програмі «Держслужбовці. Хто дав право на хамство?» за 23 травня, журналісти телеканалу «ZIK» підняли тему свавільного паркування, зокрема, біля Львівської обласної прокуратури. У сюжеті йшлося про те, що машини «статусу VIP» паркують у будь-якому зручному для водіїв, але не для львів’ян, місці. Програма «ПРАВОкація» організувала експеримент – «Свавільна стоянка» і перегородила службовою машиною вхід у прокуратуру. Обурені скоєним, представники прокуратури викликали працівників ДАІ. Останні не забаралися із протоколом про порушення правил дорожнього руху. Журналісти програми «ПРАВОкація» вирішили не прикриватись службовими посвідченнями, а чесно заплатили штраф.

Як наслідок журналістського експерименту, працівники правоохоронної структури не залишають свої автомобілі перед будівлею прокуратури Львівщини. Відтепер, завдяки програмі «ПРАВОкація» на проспекті Шевченка у Львові «автомобільний порядок» – машини більше не перешкоджають рухові пішоходів.

Відео: Як «VIP»-машини втратили привілей «безкоштовного паркування»
http://www.youtube.com/watch?v=sfTlpL3L_sg

***
Викривальна програма «ПРАВОкація» - щосереди о 21:30 на телеканалі «ZIK».
Усі проекти телеканалу «ZIK» – на сайті www.tv.zik.ua