ІА Глобальні віки (СТАТТІ)


ДІД МОРОЗ 2012 ПОДАРУЄ ЛЬВІВ"ЯНАМ НОВУ ТРАНСПОРТНУ МЕРЕЖУ

Чим і як дістатися до "пункту призначення" у місті Львові з першого січня 2012 року стане питанням для кожного львів’яна. Нова транспортна мережа, розроблена фахівцями компанії «Луїс Бергер» та НУ «Львівська політехніка», встановлює свої маршрути. Скасують всі існуючі сполучення. Замість 78 нинішні будуть функціонувати 46 нових: 6 радіальних, які курсуватимуть з периферійних районів у центральну частину міста, і 40 хордових, які з’єднуватимуть периферійні райони, оминаючи центральну частину міста. Їх обслуговуватимуть близько 86-ти великих автобусів. Такі зміни вводять для того, аби трохи розвантажити серце міста.
Все начебто продумали. При розробці маршрутів враховано сполучення з соціальними об’єктами – приміським і центральним вокзалом, основними лікарнями, адміністративними будівлями. Також не залишили без уваги спальні райони, звертаючи увагу на кількість жителів у них.
Валова частка, тобто 20 маршрутів, будуть обслуговувати Сихів, район вул. Щурата – 16 маршрутів, рясне – 8 маршрутів, Винники – 3 маршрути.
Курсуватимуть львівські бджілки з інтервалом у 10 хвилин. А також всі будуть паспортовані.
Для того, щоб львів’яни вивчили нові маршрути міська влада планує видати карту-схему руху транспорту тиражем близько 100 тисяч примірників і розповсюджувати через волонтерів.
«Таке піклування про людей, що аж сльози на очі навертаються»- пишуть люди на різних форумах в інтернеті. Але влада запевняє, що радикальне нововведення має вирішити проблему транспорту Львова. Поки що багато мешканців міста, які залишились без сполучення «Дім-Робота» позитиву в тому не бачать. Вони і зараз зранку та ввечері їздять в на роботу, як оселедці в консервній банці. А тепер добиратимуться ще й з пересадками. З іншого боку, не можливо ж врахувати побажання всіх і кожного. Маршрутна система має бути гнучкою і збалансованою.
Чи вирішать проблеми з транспортом нововведення?... Не зрозуміло. Але одне ми всі знаємо точно, що проблема маршрутного таксі та сполучення у Львові вже давно, як кістка в горлі. І зміни просто необхідні. Час покаже чи внесуть вони позитив у маршрутне життя Львова.


ІРИНА МАЛІЦЬКА