ІА Глобальні віки (АНАЛІТИКА)


СКІЛЬКИ МОЖНА ОБКРАДАТИ ТЕРНОПІЛЬ, АБО ЧОМУ ФІГУРАНТИ СТЕМКОВСЬКИЙ І НАДАЛ ЩЕ НЕ СИДЯТЬ?

Доки основна увага громадськості прикована до подій, котрі пов’язані із загрозою війни в Україні та можливим вторгненням іноземних військ, декотрі посадові особи та їхні поплічники на місцях, користуючись ситуацією, активно зайняті продовженням свого незаконного «бізнесу» по напрацьованій раніше схемі.

Інформаційне агентство «Глобальні віки», здійснює досудові юридично-журналістські розслідування щодо корупційної діяльності посадових осіб Тернопільської міської ради, а саме щодо вчинення злочинів у фінансово-господарській галузі заступником міського голови Тернополя з питань житлово-комунального господарства п. Стемковським Владиславом Володимировичем. Результати розслідувань, здійснюваних нами, висвітлюватимуться на нашому офіційному Інтернет-сайті, та, ймовірно, в інших супутніх ЗМІ.

В ході розслідувань нам стало відомо, що Владислав Стемковський, перебуваючи на посаді заступника міського голови Тернополя з питань житлово-комунального господарства, та грубо порушуючи антимонопольне законодавство України, просуває у Тернополі свої луцькі фірми, зокрема ТОВ «Тернопіль комунал-сервіс», відмиваючи таким чином мільйонні кошти на благоустрої міста. Довів до банкрутства КП «ТМШЕД» (Комунальне підприємство «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця»); багато десятків працівників КП залишились без роботи. В. Стемковський і надалі прагне відмивати мільйони гривень через сповна дискредитований вже в очах тернопільчан ТОВ «Тернопіль комунал-сервіс», що має намір виграти у міста Тернопіль черговий тендер, котрий намічається незабаром. При цьому, як відомо усім мешканцям обласного центру, у так званого ТОВ «Тернопіль комунал-сервіс» (насправді фірма з яскраво вираженим луцьким корінням, якій байдуже до стану Тернополя) для «санітарного утримання вулично-дорожньої мережі, міських територій та інших об’єктів благоустрою» немає навіть ані мінімальної кількості справної власної техніки, ні обслуговуючого персоналу. Та їм і не потрібно, оскільки головна мета Владислава Стемковськогоі його покровителя Сергія Надала не прибирання і облаштування міста, про що можемо впевнено стверджувати, а відмивання грошей, навіть якщо при цьому доведеться звільняти людей з роботи, відбираючи від них зарплату.

На черзі – позапланова виїзна ревізія Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради та проведення зустрічних звірок в ході цієї ревізії у КП «ТМШЕД», ТОВ «Тернопіль комунал-сервіс» з боку Державної фінансової інспекції в Тернопільській області, яка ось-ось має настати. За її здійсненням ми пильно стежитимемо, адже жодних гарантій на те, що оточення В. Стемковського і С. Надала знову не проігнорує антимонопольне законодавство, влаштувавши при цьому чергову змову учасників тендеру, не скоротить працівників, не виплативши в черговий раз зарплати, а місто знову залишиться не прибраним і без доріг, не існує.

З огляду на зазначене, ІА «Глобальні віки» має намір уважно стежити за розвитком подальших подій з метою запобігання фінансово-господарським зловживанням під час організації і проведення тендерів, організовуваних Тернопільською міською радою задля благоустрою міста; недопущення порушень антимонопольного законодавства України, котрі мали місце під час останнього тендеру, і призвели до банкрутства комунального підприємства, невиплати заробітних плат, та відмивання значних сум коштів посадовими особами Тернопільської міської ради, а також з ціллю притягнення винних посадових осіб до адміністративної чи кримінальної відповідальності.

Зважаючи на все викладене, будемо вдячні нашим читачам за будь-яку додаткову інформацію, котра стосуватиметься даної справи.

Інформація на дану тему з інших інтернет-ресурсів:
http://provse.te.ua/2013/10/jak-zastupnyk-miskoho-holovy-ternopolja-orhanizuvav-shemu-na-20-miljoniv/ - «Про все» - «Як заступник міського голови Тернополя організував «схему» на 20 мільйонів»: про відмивання заступником міського голови Тернополя з питань житлово-комунального господарства Владиславом Стемковським мільйонних сум коштів через ТОВ «Тернопіль комунал сервіс» та КП «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця». Зазначені підприємства, до того ж, незаконно узгодили між собою участь у тендері, організованого Управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради в січні 2013 року для санітарного утримання вулично-дорожньої мережі, міських територій та інших об’єктів благоустрою.

http://antikor.com.ua/articles/4181-svoboda_komunaljnih_miljjoniv_dlja_mera_nadala/print - «Наші гроші» - ««Свобода» комунальних мільйонів для мера Надала»: про відміну на початку 2014-го року Управлінням ЖКГ Тернопільської міської ради тендеру для ТОВ «Тернопіль комунал сервіс» та КП «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця», а також виявлені Антимонопольним комітетом України грубі порушення зазначеними підприємствами під час тендеру 2013-го року.

http://t-weekly.org.ua/index.php?option=com_content&viev=article&id=10470:-qq-&catid=22:2012-02-26-16-47-30&Itemid=25 – «Тернопільський тиждень» - «І знову про «слизького» заступника міського голови Тернополя»: про лобіювання Стемковським В.В. луцького бізнесу на теренах Тернополя, а також його «фахову» роботу в Луцьку, за яку після перевірки правоохоронними органами Луцька йому заледве вдалося уникнути кримінальної відповідальності і кайданок, - прокуратура виявила «комунальних» порушень на 40 мільйонів гривень.


12.05.2014 р.
ІА «Глобальні віки»
та інші супутні ЗМІ