ІА Глобальні віки (ТЕМИ ДНЯ)


ПЕРЕДВИБОРЧІ БАТАЛІЇ У США

Заяву кандидата в президенти США Дональда Трампа про розгляд питання визнання Криму за Росією Вашингтон (представник Джулія Мейсон) назвав передвиборчою риторикою.
У середу на прес-конференції у Флориді Дональда Трампа запитали, чи готовий він визнати Крим частиною території Росії і чи стане розглядати зняття введених проти Росії санкцій.

На що Трамп відповів: "Ми це розглянемо. Так, ми розглянемо", не вдаючись у подробиці.

Нагадаємо, що раніше Трамп заявив про те, що бізнес-інтересів в Росії він не має, коментуючи заяви про його зв'язки з Москвою після публікації на сайті WikiLeaks листів Демократичної партії.

25 липня оголошено останнє соціологічне опитування, яке показало, що Д. Трамп став популярнішим за Клінтон.

Також певні хвилювання в країнах НАТО зявились після заяви Трампа про те, що він не став би автоматично продовжувати гарантії безпеки для 28 країн-членів НАТО (якщо стане президентом).

Тим часом, діючий президент США Барак Обама назвав кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон людиною, яка відповідає ролі голови держави більше, ніж будь-хто в історії, в тому числі він сам та її чоловік Білл Клінтон (заява зроблена на з'їзді Демократичної партії).

На думку Обами саме досвід робить Гілларі Клінтон (раніше працювала держсекретарем) найкращим кандидатом в президенти США за всю історію. Обама додав, що Клінтон ніколи не здається і намагається дати кожному американцеві якомога більше можливостей для успіху в житті.

Обама закликав виборців не піддаватися паніці і дивитися в майбутнє з оптимізмом, як це робить Клінтон.

В свою чергу Джо Байден (віце-президент США) заявив, що Д. Трамп підтримує тортури, релігійну нетерпимість та зраджує американським цінностям.

До слова, Гілларі Клінтон – колишня держсекретар, сенатор і перша леді США. Її офіційно висунули кандидатом в президенти США від Демократичної партії і вона стала першою жінкою-кандидатом в президенти США.

Самі вибори пройдуть в США у листопаді цього року і перемогу отримає Г.Клінтон або Д.Трамп…


ІА «Глобальні віки»