ІА Глобальні віки (ТЕМИ ДНЯ)


ЗАТРИМАНО О. ЄФРЕМОВА

В аеропорту Бориспіль вчора зранку затримали О. Єфремова, – колишнього регіонала підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України, зокрема, у причетності до створення ЛНР.
Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Олександру Єфремову відбудеться у вівторок, 2 серпня, у Печерському суді Києва (за адресою Хрещатик 42-а).

Як стало відомо, представники обвинувачення вимагатимуть заарештувати Олександра Єфремова на 2 місяці. Судове засідання буде проходити під посиленим наглядом поліції.

Напередодні генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Єфремов планував утекти, щоб уникнути кримінальної відповідальності.

Затриманому екс-главі фракції Партії регіонів О. Єфремову вже вручили підозру, підтвердив його адвокат Євген Солодко.

Підозру оголошено за статтями "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України", "створення терористичної групи чи терористичної організації", "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Адвокат зазначив, що вважає висунену підозру необґрунтованою.

За інформацією в ЗМІ, прокуратура має намір сьогодні (31.07.) подати в суд клопотання про арешт Єфремова на два місяці без права внесення застави.

В цей час у соціальних мережах розпочалася підготовка до безстрокової акції з метою тиску на суд і взяття Олександра Єфремова під варту, щоб той не зміг втекти від покарання.

Ми в свою чергу, слідкуватимемо за подіями у справі Єфремова та повідомлятимемо про її результати.


Світлана ТАРАСЮК