ІА Глобальні віки (АНАЛІТИКА)


ІНОЗЕМЦІВ-БОЙОВИКІВ ТРИМАЮТЬ ПІД ВАРТОЮ

6 серпня близько 13.00 працівники групи реагування патрульної поліції Стрийського відділу поліції на автодорозі «Моршин-Стрий» зупинили автомобіль «Sitroen Jumpi», водій якого порушив Правила дорожнього руху, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

За інформацією поліції, було встановлено, що під час перевірки, за кермом автомобіля перебував 49-річний житель Житомирської області. Та під час спілкування з водієм правоохоронці зауважили, що чоловіки, котрі перебували у салоні авто, помітно нервували.

Виявилось, що пасажирами автомобіля були іноземці віком 34 та 38 років. Вони не змогли пред’явити правоохоронцям документи, які б засвідчили їх особу, а також відмовилися повідомити на якій підставі та з якою метою перебувають в Україні.

«Причини такої поведінки цих осіб, а ними виявилися 34 та 38-річні громадяни однієї з держав кавказького регіону, стали зрозумілими для нас, коли у автомобілі ми виявили сумку, у якій знаходились зброя та боєприпаси, балаклави, декілька пар рукавиць, бінокль та інші речі. Як підтвердили експерти, вилучена у іноземців зброя є вогнепальною бойовою зброєю, а саме: пістолет з пристроєм для приглушення пострілу, пістолет-автомат «Скорпіон» та граната РГД-5. За попередньою інформацією, на території України чоловіки перебувають близько півроку. Ми встановлюємо чи причетні вони до скоєння інших кримінальних правопорушень, у тому числі з застосуванням вилученої зброї, а також інші обставини їх перебування на території України. Призначено низку відповідних експертиз, на час досудового розслідування підозрювані перебуватимуть під вартою», – розповів начальник Стрийського відділу поліції підполковник поліції Іван Малиш.

В свою чергу, іноземним зловмисникам та мешканцю Житомирщини повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Згідно санкції відповідної статті ККУ передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

За рішенням суду до зловмисників застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проводиться досудове розслідування.


Павло ІВАНЧИШИН