ІА Глобальні віки (ТЕМИ ДНЯ)


КОНФЛКТИ МІЖ НАБУ ТА ПРОКУРАТУРОЮ..?

За заявою Артема Ситника стало відомо, що Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило кримінальне провадження стосовно працівників Генеральної прокуратури України (ГПУ), які викрали і утримували працівників НАБУ.


"Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу з ряду статей, в тому числі за фактом незаконно викрадених працівників НАБУ ... зловживання владою і службовим становищем працівниками Генеральної прокуратури і ряд інших, в тому числі пов'язаних з тортурами", – сказав директор НАБУ.

В цей же час, А.Ситник запевнив, що конфлікту між відомствами (НАБУ ТА ГПУ), як і їх главами, немає.

"Ніякої війни між Генеральною прокуратурою України і Національним антикорупційним бюро, а також особисто між мною і генеральним прокурором України Луценком Юрієм Віталійовичем немає", – сказав він.

При цьому директор НАБУ зазначив, що "мають місце дії щодо захисту особистих інтересів керівників і співробітників департаменту Генеральної прокуратури України з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки".

Раніше ГПУ заявила, що 12 серпня спецназ НАБУ побив кількох їхніх співробітників. У Бюро заявили, що виникла "позаштатна робоча ситуація", яка вже залагоджено.

Ще раніше, 5 серпня ГПУ приїхала з обшуком в офіс Антикорупційного бюро. Слідчі заявили, що підставою для обшуку стало розслідування незаконного прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов. Чиї саме розмови прослуховували, не уточнювалося, – повідомляє «Кориспондент.net» та «Українська правда».


Любов ПОВАРЧУК