ІА Глобальні віки (ТЕМИ ДНЯ)


ФАЛЬСИФІКАТ У ЛЬВОВІ ТА ЧЕРНІВЦЯХ

Сьогодні співробітники Управлінь захисту економіки (УЗЕ) у Львівській та Чернівецькій областях протягом доби припинили діяльність двох підпільних цехів та перевалочної бази зі зберігання та дрібнооптової торгівлі фальсифікатом. Вилучено 12,2 тонни фальсифікованих алкогольних виробів та 2,7 тисяч пачок цигарок.

Організована злочинна група, що займалась незаконним виготовленням підакцизних товарів складалась із 7 осіб із чітким розподілом обов’язків.

Виробничі «потужності» зловмисників розташовувались на території гаражного кооперативу у місті Чернівці та у двох житлових будинках.

Зловмисники розливали спиртову суміш у картонні коробки «Bag in Box» та у звичайні пляшки. Пляшки маркувались фальсифікованими марками акцизного податку України.

Вироблений фальсифікат розповсюджувався на території області через своїх реалізаторів – приватних підприємців та фізичних осіб.

Також у місті Львів припинено функціонування підпільного цеху та нелегальної бази зі зберігання та дрібнооптового збуту фальсифікованої горілки.

Прибутковим бізнесом займались три особи. У орендованих приміщеннях автосервісу та автогаражного кооперативу було організовано збір склотари, змішування спиртової суміші та розлив фальсифікату. Горілку збували через мережу торговельних підприємств.

За даними фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Було вилучено 12,2 тонни «алкоголю» та 2,7 тис. пачок фальсифікованих тютюнових виробів.

Загальна вартість вилученого з обігу фальсифікату становить майже 1,2 мільйони гривень.

** За матеріалами Департаменту захисту економіки Національної поліції України


Ігор ГНАТИК