ІА Глобальні віки (ТЕМИ ДНЯ)


НАРКОТИКИ В КИЄВІ


За вчора і сьогодні в Києві поліція вилучила наркотики в загальній сумі більш ніж 2,5 млн. гривень!

Зокрема, вчора ввечері у місті Вишневе біля Києва, на одній з місцевих АЗС працівники поліції зупинили підозрілого чоловіка, в якого виявили та вилучили 5,5 кілограмів наркотичної та психотропної речовини.

45-річний мешканець міста Боярка мав при собі майже сотню пакетиків з коноплею, загальною вагою один кілограм, і півсотні пакетиків з амфетаміном, загальною вагою 4,5 кілограмів, що за цінами «чорного ринку» коштує понад півтора мільйона гривень.

Як з’ясувалося, наркотичні та психотропні речовини чоловік збирався продати. Вилучені наркотики працівники поліції направили на експертне дослідження.

Наразі чоловіка затримано згідно ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Правоохоронці з’ясовують канали надходження наркотиків до чоловіка. Досудове слідство триває.

Вже сьогодні, було затримано підозрілого чоловіка (58-річний киянин) у Печерському районі столиці. Під час огляду квартири зловмисника працівники Управління протидії наркозлочинності виявили у нього понад 2000 таблеток екстазі та марихуану близько 300 грамів.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

** На основі матеріалів відділу комунікації поліції Києва.


ІА ГВ