ІА Глобальні віки (ТЕМИ ДНЯ)


ПІДОЗРА НАСІРОВУ !?

Нещодавно слідчі НАБУ вручили голові Державної фіскальної служби Роману Насірову підозру.

За словами адвоката Дениса Фетисова, Насірову інкримінується стаття 364 Кримінального кодексу України – зловживання владою або службовим становищем.

На думку слідства, своїми діями голова ДФС завдав збитків державі в розмірі 2 мільярди гривень.

В подальшому Насірова відсторонили від займаної посади на період розслідування. Далі, в нього нібито трапився серцевий напад і його вивезли в кареті швидкої допомоги з лікарні «Феофанія» у супроводі співробітників Національного антикорупційного бюро України.

Видання «Страна» повідомило, що Насірова відправили в Інститут кардіології ім. Стражеска для підтвердження його діагнозу – інфаркт міокарда.

У свою чергу видання «Українська правда» повідомило, що після огляду вирішуватимуть, чи можна його везти до суду.

Пізніше, глава ДФС на своїй сторінці у Facebook запевнив громадськість, що він не імітує захворювання і буде захищати свою честь у суді.

Цитуємо допис із соціальної мережі: «Я не збираюся ні в якому разі їздити на лікарняному кріслі, і не імітую захворювання... Я налаштований згодом піти до суду й особисто взяти участь у засіданні, на якому розглядатиметься запобіжний захід щодо мене. А також у подальшому публічно доведу безпідставність і абсурдність звинувачень, у тому числі і в суді».

Також, Насіров зазначив, що не потрібно його робити «цапом-відбувайлом» і додав у Facebook: «Насправді, робота важка, і працював на межі. Шкода, що організм не витримав раптового психологічного тиску... Прошу активних коментаторів цієї «історії» не робити передчасних висновків, оскільки ви навіть уявити не можете, як швидко так звана «підозра» буде розбита вщент».

Цікаво, чи в НАБУ і справді взялись за виконання своїх прямих обов’язків, чи це ще одна показуха?


Артем БАЧИЩЕ