ІА Глобальні віки (СТАТТІ)


БЕЗВІЗОВИЙ РЕЖИМ ДЛЯ УКРАЇНИ СТАВ ЩЕ БЛИЩИМ

Оскільки всі вже чули позицію декотрих політиків та високопосадовців, що вже у червні Україна може отримати режим безвізового в′їзду в країни ЄС, так, сьогодні в Європейському парламенті відбулось голосування з цього приводу.

Парламент Європи таки проголосував за надання безвізового режиму для нашої країнами. За таке рішення проголосували 521 євродепутат, проти – 75 депутатів, а 36 – утрималися.

Зважаючи на це, наступним кроком має бути голосування в Раді ЄС, яке і поставить крапку в довгоочікуваному питанні.

Напередодні сьогоднішнього голосування у ЄС відбулись дебати щодо безвізового режиму для України і там більшість євродепутатів висловилися «за» безвіз, заявивши, що країна виконала всі умови. Однак деякі депутати виступили проти безвізу для України та намагались перенести голосування.

Практично після голосування в Європі президент України скликав прес-конференцію для ЗМІ та зазначив:

«Хочу звернути увагу, що це ще не відкриті кордони. Ми чекаємо рішення Ради Європейського Союзу, наполегливо працюємо, щоб ніхто не відстрочив його, тому що ви бачите – вороги не сплять, і ми це чули вчора від пропутінських представників, які намагалися закликати, так само, як і наша внутрішня п'ята колона, тими самими аргументами, щоб не давати безвіз або відстрочити його».

На питання журналістів, чи не вплинуть на надання безвізового режиму вибори у Франції в кінці квітня, Порошенко відповів негативно: «Я думаю, що ні. Тому що у нас є тверда політична позиція».

Також, Петро Порошенко додав, що зараз триває робота щодо прискорення процедури видачі біометричних паспортів.

Таким чином, громадянам України залишається очікувати на подальший розвиток подій у світі та Європі і сподіватись, що голосування в Раді Європи не буде перенесено і саме голосування стане радісною новиною для суспільства.


Василь БІДЯК