ІА Глобальні віки (ТЕМИ ДНЯ)


МЕРКЕЛЬ ЗУСТРІЛАСЬ З ПУТІНИМ

Сьогодні, 02 травня, німецький канцлер Ангела Меркель провела зустріч з президентом Росії В. Путіним у місті Сочі.

Канцлер Німеччини заявила, що не вважає за необхідне укладати якісь нові угоди щодо мирного врегулювання ситуації в східних регіонах України.

Меркель додала: «Нам потрібне перемир'я. Воно має істотне значення для подальшого розвитку подій» (йдеться про Донбас).

Окрім цього лідер німецького уряду наголосила, що німецька держава хоче щоб Україна отримала доступ до свого кордону на Донбасі: «Ми беззаперечно хочемо, щоб Україна отримала доступ до свого державного кордону, адже це така ж частка мінських домовленостей, – і потім уже забезпечення політичного рішення, спрямованого на проведення місцевих виборів».

Також, високопосадовці обговорили питання з участю спостерігачів ОБСЄ в Україні і Меркель сказала, що сенсу в заміні спостерігачів ОБСЄ на місію ООН на Донбасі немає.

Хочемо додати, що минулого тижня Ангела Меркель провела зустріч і з президент США Дональдом Трампом, де вони обговорили ситуацію на Сході України, хоч основною метою зустрічі було обговорення питань двосторонніх відносин між державами і актуальних проблем міжнародної безпеки.

Згодом у Білому домі наголосили, що Дональд Трамп підтвердив підтримку зусиллям Німеччини і Франції в проведенні переговорів щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні на основі Мінських угод.


Василь БІДЯК